2015.
jan.
 24.  
A Muravidékről elhurcolt magyarokra emlékeztek Szlovéniában
Olyan világot kell teremtenünk gyermekeinknek, ahol közép-európai szomszédjaink hősei többé nem ellenségeink, hanem bajtársaink, igazi szövetségeseink - jelentette ki Kövér László szombaton a szlovéniai Maribor közelében fekvő Spodnja Volicina temetőjében a Muravidékről a jugoszláv hatóságok által 1945-ben ide internált csaknem 600 magyar emlékét őrző kopjafa avatásán.
   
 
 
2015.
jan.
 24.  
Az anyanyelv és a kultúra támasz és menedék
A magyarság történetében voltak olyan idők, amikor önálló államiságunk hiányában évszázadokon keresztül csak anyanyelvünk és kultúránk éltette a magyar nemzetet, nyújtott támaszt és menedéket mindazokkal szemben, akik szolgaszívűekké akartak bennünket tenni - fogalmazott az Országgyűlés elnöke szombat este a szlovéniai Lendván, a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen.
   
 
 
2015.
jan.
 24.  
Példamutató Magyarország és Szlovénia kapcsolata
Magyarország és Szlovénia más országoknak, más népeknek is példát mutató módon tudta rendezni kapcsolatait, amelyek nemcsak problémamentesek, hanem kifejezetten jó perspektívával rendelkeznek - jelentette ki Kövér László a szlovéniai Lenartban szombaton, miután találkozott a szlovén nemzetgyűlés elnökével.
   
 
 
2015.
jan.
 20.  
Kövér László házelnök is részt vett a kecskeméti Mercedes-gyár legújabb modelljének bemutatóján
Az Országgyűlés elnöke a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyarországi elnökeként volt jelen a Mercedes kecskeméti gyárában a CLA Shooting Brake elnevezésű új modell bemutatóján.
   
 
 
2015.
jan.
 19.  
Díszebéd a Svéd Parlament elnökének tiszteletére
Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban díszebéd keretében fogadta Urban Ahlint, a Svéd Parlament elnökét.
   
 
 
2014.
dec.
 31.  
A külhoni magyarokról beszélt az óévet értékelve Kövér László
A külhoni magyarok megvédését nevezte a nemzetpolitika egyik legfontosabb feladatának és céljának 2014-ben az óévet értékelve Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A kárpátaljai magyarok biztonságának garantálása kihívás volt az elmúlt évben, mondta Kövér László, aki szerint itthon mindenkinek tudatosítania kell, hogy ők olyan országban élnek, amelyik hadban áll, és ahol bármikor besorozhatják az embereket.
   
 
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Következő Utolsó
 

Antall-kormány   Alaptörvény   értelmiség MSZP   rendszerváltás   Fidesz története Nemzeti összetartozás   Orbán Viktor Magyar Gárda   házelnök   titkosszolgálat LMP    Polgári összefogás   külhoni magyarság önmagáról   SZDSZ   válság   Pápa   Jobbik


Szabadszavas keresés