2014.
okt.
 06.  
Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek a rendszerváltozással
Interjú a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjában
A rendszerváltozás meghatározó eseményeinek egyik fiatal, de már aktív résztvevőjeként ott volt az Ellenzéki Kerekasztal, majd a háromoldalú tárgyalások ülésein. Jó szívvel emlékezik az akkor történtekre, de hiányérzete van a rendszerváltozás eredményei kapcsán. A témában indított sorozatunk első részében a Fidesz egyik alapítójával, a Parlament jelenlegi elnökével beszélgettünk.
   
 
 
2014.
szept.
 29.  
A magyar érdekek képviselete a feladat
A feladat nem a külvilág érdekeinek képviselete a magyarok között, hanem a magyarok érdekeinek képviselete a külvilágban - szögezte le Kövér László, az Országgyűlés elnöke a politikai elit felelősségével kapcsolatban a Parlamentben tartott történészkonferencián hétfőn. A Megszállástól - megszállásig, Magyarország a nagyhatalmak szorításában 1944 -1949 című rendezvény bevezető előadásában a házelnök felvetette: vajon, miért vesztette szem elől a magyar állam történelme során többször - például az ország három részre szakadása, a dualizmus, vagy a XX. században 1919-1920, illetve 1944 idején is - legfontosabb feladatát, az ország és a nemzet védelmét.
   
 
 
2014.
szept.
 28.  
Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg a XXI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat
A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok magyarságmegőrző erejét méltatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a vajdasági magyarság egyik legjelentősebb kulturális rendezvénysorozatának megnyitóján vasárnap az észak-bácskai Palicson.
   
 
 
2014.
szept.
 24.  
Henryk Slawikra és idősebb Antall Józsefre emlékezett a parlament
Elfogadta az Országgyűlés szerdán azt a határozatot, amely Henryk Slawik és idősebb Antall József második világháborúban kifejtett hősiességére emlékeztet.
   
 
 
2014.
szept.
 24.  
Katyn nemcsak a barbár népirtás, hanem a politikai cinkosság egyik történelmi mementója is
Katyn nemcsak a barbár népirtás, hanem a politikai cinizmus és politikai cinkosság egyik történelmi mementója is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Katyn - tömeggyilkosság, politika, erkölcs című kiállítás megnyitóján, szerdán a fővárosban.
   
 
 
2014.
szept.
 21.  
Ereklyés országzászlót avattak Hódmezővásárhelyen
A magyarság összetartozását és az 1920-as trianoni döntés igazságtalanságát hirdető ereklyés országzászlót avattak vasárnap Hódmezővásárhelyen, a Szent István téren.
   
 
 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Következő Utolsó
 

Antall-kormány   Alaptörvény   értelmiség MSZP   rendszerváltás   Fidesz története Nemzeti összetartozás   Orbán Viktor Magyar Gárda   házelnök   titkosszolgálat LMP    Polgári összefogás   külhoni magyarság önmagáról   SZDSZ   válság   Pápa   Jobbik


Szabadszavas keresés